Je hebt het vast al vaker meegemaakt: je wilt voor jouw klant een financiering regelen, maar de bank stelt hoge eisen aan de onderbouwing van de debiteuren- en voorraadportefeuille. Lastig natuurlijk, maar al helemaal sinds de wijziging van het bodemrecht in 2013. Hierdoor is de positie van de pandhouder ten opzichte van het bodemvoorrecht van de fiscus namelijk verder verzwakt. En nu?
𝗖𝗼𝗺𝗽𝗹𝗲𝘅𝗶𝘁𝗲𝗶𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿𝗿𝗮𝗮𝗱𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝗰𝗶𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴
Met name voorraadfinanciering brengt complexe uitdagingen met zich mee. Banken willen namelijk weten of de voorraad courant genoeg is en of er voldoende spreiding is. En dat terwijl de financierbaarheid van voorraden juist veel minder goed op afstand te volgen is dan bijvoorbeeld debiteurenbetalingen. Een goede analyse is daarom essentieel om in kaart te brengen hoeveel financiering verstrekt kan worden. Maar dit kost natuurlijk veel tijd en expertise, die jij wellicht niet altijd paraat hebt.
𝗗𝗲 𝗼𝗽𝗹𝗼𝘀𝘀𝗶𝗻𝗴: 𝗴𝗲𝗱𝗲𝗴𝗲𝗻 𝗮𝘂𝗱𝗶𝘁𝗿𝗮𝗽𝗽𝗼𝗿𝘁𝗲𝗻
Dit is dus waar een gedegen auditrapport om de hoek komt kijken. Zo doen banken en Asset Based Lenders regelmatig een beroep bij ons om onafhankelijke rapporten op te leveren met een grondige analyse van de voorraden en debiteuren. Deze rapporten helpen namelijk bij het in kaart brengen van de risico’s. En bovendien bieden ze een solide basis voor financieringsbeslissingen.
𝗧𝗲𝗿 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲𝘂𝗻𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗼𝗽𝗱𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁𝗴𝗲𝘃𝗲𝗿𝘀
De laatste jaren zien we een grote toename in de vraag naar onze auditrapporten. Mede dankzij opdrachtgevers zoals debt advisors en private equitypartijen. Ook deze partijen willen namelijk steeds vaker een goede onderbouwing hebben. Voornamelijk ter ondersteuning bij herstructureringen van lopende financieringen, RFP’s (Request For Proposal), en investerings- of overnamebeslissingen.
Kortom: een auditrapport, aangevuld met een waardering van de debiteuren- en/of voorraadportefeuille, geeft jou als debt advisor de inzichten die je nodig hebt om een sterke financieringsaanvraag in te dienen. En daarmee je klanten optimaal te ondersteunen.